Άννα Ζώρα Οδοντίατρος Παλαιό Φάληρο
210 98 49 080

Αισθητική οδοντιατρική

Αισθητική οδοντιατρική

 

Στην εποχή μας , όπου η πρόληψη αρχίζει από νωρίς η ανάγκη για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καλύπτεται με εύκολους και λογικά οικονομικούς τρόπους.Η διαδικασία του BONDING των δοντιών με σύνθετες ρητίνες είναι η απλούστερη και οικονομικότερη διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλαγής χρώματος και σχήματος των δοντιών .Γίνεται σε ένα ραντεβού και το αποτέλεσμα κρατάει πολλά χρόνια.

Αισθητική οδοντιατρικήΑισθητική οδοντιατρική

Η τεχνική προσθήκης των COMPONEERS επίσης γίνεται σε ένα ραντεβού.Σε αυτή την τεχνική πάλι με την βοήθεια συνθέτων ρητινών συγκολλούνται προκατακευασμένες ΟΨΕΙΣ COMPOSITES που δίνουν στα δόντια το επιθυμητό χρώμα και σχήμα.Το πλεονέκτημά τους έναντι των επικαλύψεων με την προηγούμενη τεχνική είναι η καλύτερη αντοχή τους στην επίθεση χρωστικών και η υφή τους.Βέβαια με την καλή φροντίδα και συντήρηση και οι δύο εργασίες μένουν για πολλά –πολλά χρόνια.

Αισθητική οδοντιατρική

Οι όψεις πορσελάνεις είναι επίσης μια προτεινόμενη διαδικασία αισθητικής αποκατάστασης κατά την οποία με ελάχιστη παρέμβαση στην εξωτερική επιφάνεια του δοντιού κατασκευάζονται συγκολλούμενες όψεις πορσελάνης (μέσω οδοντοτεχνικού εργαστηρίου) οι οποίες τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού.

Αισθητική οδοντιατρική

Μια συνηθισμένη μέθοδος βελτίωσης της αισθητικής των δοντιών είναι και η λεύκανση, η οποία μπορεί να ανοίξει εως και 5 τόνους το φυσικό χρώμα των δοντιών μας. Στο ιατρείο μας η διαδικασία γίνεται με την εφαρμογή gel υπεροξειδίου του υδρογόνου 40 ‰ και συσκευής LED BLEACH OMAT της HILUX. Προηγείται πλήρως απομόνωση των μαλακών ιστών(ούλα,γλώσσα) και προφύλαξη με ειδικά γυαλιά των ματιών έτσι ώστε να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα υπερευαισθησίας. Γίνεται και καταγραφή του αρχικού χρώματος των δοντιών.Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί έως τρεις φορές  αν κριθεί απαραίτητο, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Αν χρειαστεί περαιτέρω λεύκανση τότε συνεχίζεται στο σπίτι με ‘’μασελάκια λεύκανσης ‘’, για λίγες ημέρες και με ελαφρότερης πυκνότητας λευκαντικό παράγοντα . Περισσότερες λεπτομέρειες για την λεύκανση αναγράφω στις συμβουλες μου.

Αισθητική οδοντιατρικήΑισθητική οδοντιατρική

Η ουλοπλαστική είναι μια μέθοδος θεραπευτικής και αισθητικής αποκατάστασης των ούλων.

Η ουλοπλαστική είναι η αφαίρεση ουλικού ιστού και κρίνεται αναγκαία:

  1. Σε περιπτώσεις εγκατεστημένων ουλικών υπερπλασιών(π.χ. λόγω περιοδοντικής νόσου και δημιουργίας θυλάκων) όπου επιδιώκουμε την εξάλειψη τους και την διευκόληνση της στοματικής υγιεινής.
  2. Σε περιπτώσεις που επιδιώκουμε βελτίωση τηςαισθητικής του χαμόγελου:
  • όπως οταν έχουμε ουλικό χαμόγελο(gummy smile).Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακότερο αν η μέθοδος συνδιαστεί με χρήση botox.
  • ή υπερπλαστικά ούλα,όπου θέλουμε να βελτιώσουμε την αισθητική του χαμόγελου επιμηκύνοντας το μήκος των δοντιών.Η τεχνική μπορεί να αφορά από ένα έως όλα τα δόντια μιας περιοχής.

Φυσικά προηγείται καθαρισμός των δοντιών ώστε να έχουμε την καλύτερη εικόνα των ούλων πριν τον σχεδιασμό της επέμβασης.Γίνεται εύκολα με το ‘’κεραμικό νυστέρι’’.Η διαδικασία είναι σύντομη και ανώδυνη, το ίδιο και ο χρόνος επούλωσης.